Φροντίδα Κοσμημάτων

Για να διαρκούν τα κοσμήματά σας σε βάθος χρόνου και να διατηρηθεί η εμφάνισή τους:

Αντιμετωπίστε με προσοχή τα κοσμήματα σας, να τα καθαρίζετε τακτικά με ένα στεγνό πανάκι

Μην φοράτε τα κοσμήματά σας κατά τη διάρκεια μπάνιου, ύπνου ή κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων.

Σας συνιστούμε να φορέσετε τα κοσμήματα σας μόλις ολοκληρώσετε την εμφάνιση σας ώστε να αποφύγετε την επαφή τους με παράγοντες όπως: άρωμα, κρέμες, λακ ή λοσιόν.

Μην εκθέτετε τα κοσμήματά σας στο νερό ή την υγρασία, αφού μπορούν να αλλοιώσουν ή και να αλλάξουν το χρώμα τους. Αποφεύγετε την αποθήκευσή τους στον χώρο του μπάνιου και την επαφή με ουσίες όπως: θείο, χλώριο, αλάτι και το όξινο ph του δέρματος.

Προτιμήστε αεροστεγείς συσκευασίες για να αποθηκεύσετε τα κοσμήματά σας ώστε να τα προστατεύσετε από την υγρασία και τον αέρα. Τα κοσμήματα θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από το ηλιακό φως και τη θερμότητα, σε ένα προστατευτικό κουτί.

Ορισμένα υλικά όπως ο ορείχαλκος (faux) χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και συνεχούς καθαρισμού μετά από κάθε χρήση. Υπάρχει πιθανότητα το συγκεκριμένο υλικό να οξειδωθεί όταν έρθει σε επαφή με νερό, ιδρώτα, άρωμα ή λοσιόν και να χάσει τη λάμψη του. Επίσης το pH του δέρματος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, γι’ αυτό και ένα ίδιο κόσμημα μπορεί να έχει διαφορετική αντίδραση από δέρμα σε δέρμα.  Ο ορείχαλκος είναι  ιδιαίτερα ευαίσθητο υλικό σε ορισμένα δέρματα, με αποτέλεσμα να επιταχύνει τον χρόνο οξείδωσης του.

Η χρήση αντισηπτικών δεν ενδείκνυται όσο φοράτε κοσμήματα διότι αλλοιώνεται το χρώμα τους.

Για να αποφεύγετε τέτοιες οξειδώσεις προτείνουμε την αγορά ανοξείδωτων κοσμημάτων που είναι ανθεκτικά στα προαναφερόμενα.(όπως ασήμι-ανοξείδωτο ατσάλι)

Οι ποιότητες και τα υλικά των κοσμημάτων μας αναγράφονται αναλυτικά στην περιγραφή κάθε προϊόντος.

Καλό θα ήταν να αποφεύγεται γενικά η επαφή με χημικά, ανεξάρτητα από την ποιότητα του κοσμήματος ώστε τα κοσμήματα σας να παραμένουν λαμπερά σε βάθος χρόνου.

Παρατήρηση: Παρακαλούμε ελέγξτε το υλικό πριν αγοράσετε το εκάστοτε κόσμημα ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί αλλεργίες στο δέρμα σας . Η Hair Duty δεν καλύπτει εγγύηση σε περίπτωση οξείδωσης του εκάστοτε κοσμήματος.
keyboard_arrow_up